fallback

Изграждат водопровод в Съединение за близо 900 хил. лв.

Проектът трябва да завърши до края на годината

10:17 | 08.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Първа копка на вътрешния водопровод на квартал „Точиларци” правят днес в Община Съединение. Проектът е на стойност 895 хил. лева и трябва да завърши до края на годината, обясниха от местната администрация.
Изграждането на водопроводната мрежа в общината се финансира по Оперативната програма за развитие на селските райони, като стартът бе даден на 19 септември, когато се подписа договорът с министерствата на финансите и на регионалното развитие и благоустройство. Според него до края на годината трябва да се положат над 4 хил. метра полиетиленови тръби с висока плътност, така че да издържат на работно налягане от 10 атмосфери.
Освен полагането на водопровода, строителните дейности включват още направата на противопожарни хидранти, сградни отклонения, спирателни кранове и мостови съоръжения.
Изпълнител на проекта е пловдивската фирма “Илва-ХГ” ООД. Авторският надзор е поверен на „Зенит-Хидро” ООД, а строителният контрол ще се осъществява от “Валео Инвест” ЕООД.
Предвидените средства ще се усвоят на три транша. Първият превод вече е налице, вторият и третият транш ще се превеждат поетапно по време на строително-ремонтните дейности.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:10 | 08.09.22 г.
fallback