fallback

Акцент на седмицата - Ще купят ли 36% от Електроника АД за 23,5 млн. лв.?

Броевете на Държавен вестник във вторник и сряда може да стартират процедурата по старт на търговията с правата на ЦКБ, ИХ България и Спарки Елтос

08:34 | 08.10.07 г.

На 8 октомври, понеделник, ще се състои смесен закрит аукцион за продажбата на 120 637 акции на Електроника АД-София, представляващи 36 на сто от капитала на дружеството.
Поръчката за продажба е за сметка на клиент на ИП Елана Трейдинг АД, като всичките 120 637 акции от капитала на Електроника ще бъдат предложени като неделим пакет (лот) при минимална лимитирана цена 23 469 929 лв., или 194,55 лв. за акция.
За шестмесечието Електроника отчете нетна печалба на стойност 277 хил. лв. при положителен финансов резултат от 269 хил. лв. година по-рано. Като основен актив на дружеството се считат недвижими имоти на ул. Шипченски проход в София.
В петък акциите на Електроника се търгуваха при средна цена 137,71 лв., или с поскъпване от 90,55% в рамките на седмица. За последната година акциите на Електроника АД се повишиха 47,7 пъти, което ги превърна в третото най-поскъпнало дружество за последните 12 месеца.
Има голяма вероятност във вторник (9 октомври) и петък (12 октомври) в Държавен вестник (ДВ) да бъде публикувано съобщение за увеличение на капитала от ЦКБ, от Индустриален холдинг България или от Спарки Елтос, което ще даде възможност за стартиране на търговията с права на всяко от дружествата най-рано 7 календарни дни след съобщението в ДВ. В петък съобщение в централен ежедневник беше публикувано от Спарки Елтос и сега се чака излизане на съобщение съобщението в ДВ.
9 октомври е последен ден за сключване на сделки с акции на ФИА България АД, даващи право на участие в предстоящото извънредно Общо събрание на дружеството. На събранието ще се гласуват промени в управителните органи.
12 октомври е последен ден за сключване на сделки с акции на Бианор АД, Транскарт АД, Месокомбинат Бургас АД и Сливница - 1968 АД, даващи право на участие в предстоящите извънредни Общи събрания на дружествата.
Акционерите на Бианор ще гласуват за промяна на наименованието, което се предлага да бъде Бианор Холдинг АД. Планира се приемане на програма за разпределяне на акции от капитала на дружеството безплатно за служителите на дружеството и дъщерните дружества. Също така се предвиждат промени в предмета на дейност, управителните органи и устава на компанията.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:00 | 07.09.22 г.
fallback