fallback

Отпускат допълнителни 14 млн. лв. за ВиК и инфраструктурни обекти

Близо половината от средствата са за доизграждане на водоснабдителни обекти

12:39 | 04.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството одобри на днешното си заседание отпускането на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на допълнителни 13,93 млн. лв. за ВиК и инфраструктурни обекти.
Близо половината от средствата са за доизграждане на водоснабдителни обекти. Предвижда се финансиране на реконструкцията на водопроводи на села в ловешка област, в градовете Обзор и Бяла и в курорта Пампорово, а също и довършване на пречиствателната станция за питейна вода в Сандански, Средствата ще се използват и за подобряване на водоснабдяването на Долна Митрополия.
За довършване на инфраструктурни обекти ще бъдат използвани близо 3,7 млн. лв. С тях ще се извършва изграждане на мостове по общинския път Тешел – Смолян, отводнителни работи на река Владая в участъка на републикански път Е 79.
С част от средствата ще се рехабилитира улична настилка в Кърджали и ще се извършват укрепителни работи на свлачището на пътя Варна - Златни пясъци, а също ще се правят и заснемания на части от крайбрежната плажна ивица.
Средствата се осигуряват за сметка на неусвоени или освободени средства по два държавни инвестиционни заема - „Пречистване на отпадъчни води в басейна на река Марица“ и „Изграждане на жилища за ромското население в Пловдив“.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:20 | 13.09.22 г.
fallback