fallback

115 лицензии за търговия с оръжие и стоки с двойна употреба през 2006

По-конкретно за външнотърговска дейност с оръжие са издадени 19 пълни и 51 ограничени лицензии

12:07 | 04.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Общо 115 лицензии е издал през миналата година Междуведомственият съвет по въпросите на военно-промишления комплекс и мобилизационната готовност на страната по Закона за контрол на външнотърговската дейност с оръжие и със стоки и технологии с възможна двойна употреба, който действаше до края на 2006 г.
По-конкретно за външнотърговска дейност с оръжие са издадени 19 пълни и 51 ограничени лицензии. За изнасяне на стоки и технологии с възможна двойна употреба са издадени 1 пълна и 24 ограничени лицензии. За транспортиране на оръжие са издадени 6 лицензии. За посредническа дейност с оръжие от и за територията на България са издадени 8 пълни и 3 ограничени лицензии, а за посредническа дейност със стоки и технологии с възможна двойна употреба Съветът е издал 3 ограничени лицензии.
Посочените данни са изнесени в одобрения днес от правителството доклад на Междуведомствения съвет, който ще бъде представен и в Народното събрание. В доклада е обхваната националната система за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение, посочена е нормативната база в областта на контрола на външнотърговската дейност с оръжия и стоки и технологии с възможна двойна употреба и т.н.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:17 | 08.09.22 г.
fallback