fallback

Възстановява се добавката към възнаграждението за платен отпуск

Това означава, че служителите ще могат да получават за времето на платен отпуск възнаграждение, съответстващо на актуализираната им заплата

11:35 | 04.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

Възстановява се отменената възможност за получаване на добавка към възнаграждението за платен отпуск. Това предвиждат приетите на днешното заседание на Министерски съвет (МС) промени в наредбата за структурата и организацията на работната заплата.

С измененията работниците и служителите придобиват основание да получат добавка към възнаграждението си при платен отпуск, когато по силата на нормативен акт на МС, колективен трудов договор или вътрешен акт на работодателя техните работни заплати са увеличени, но увеличението не се е отразило на базата, въз основа на която е изчислено възнаграждението им.

Това означава, че служителите ще могат да получават за времето на платен отпуск възнаграждение, съответстващо на актуализираната им заплата.

Такава възможност съществуваше и в отменената наредба за допълнителните и други трудови възнаграждения. Анализите са показали, че на това основание добавка към заплатата си за платен отпуск са получавали голяма част от работниците и служителите по трудово правоотношение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:38 | 05.09.22 г.
fallback