fallback

БДЖ провежда още няколко процедури за обществени поръчки до края на 2007

Предстоящите процедури за доставка са в съответствие с експлоатационните нужди на железопътния превозвач

17:28 | 03.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

До края на 2007 година "Български държавни железници" (БДЖ) ЕАД ще проведат още няколко големи процедури за доставка на стоки и услуги съгласно Закона за обществени поръчки (ЗОП), съобщиха от компанията.
Предстоящите процедури за доставка са в съответствие с експлоатационните нужди на железопътния превозвач. Предмет на тези процедури е доставката на моторни масла, въглища, дизелово моторно гориво, спирачни течности, крепежни изделия, превоз на пътници при прекъснато влаково движение, работно и униформено облекло и др.
Тъй като БДЖ членува в Софийска стокова борса, железопътният превозвач ще обмисли възможността за доставка на някои от тези стоки през стоковата борса.
От началото на годината до момента БДЖ успешно провежда процедурите за доставка на стоки и услуги съгласно ЗОП, заложени в бизнес плана на дружеството за 2007 г. и представени пред Агенцията за приватизация. С оглед приоритетите на железопътния превозвач, свързани с подобряване на качеството на транспортната услуга, през изминалите месеци особено важни бяха процедурите по ЗОП за доставка на пътнически вагони, ремонт на пътнически и товарни вагони, доставка на резервни части за подвижния железопътен състав, обслужване на специализирани бар и бюфет вагони.
Повечето от тези процедури по ЗОП са вече приключени. В момента текат процедурите за ремонт на пътнически и товарни вагони.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:23 | 05.09.22 г.
fallback