fallback

Близо 90 хил. лв. ще струва отпечатването на изборни книжа и указания

Единствената фирма, която е подала оферта по обявената поръчка е “Демакс” АД

15:56 | 03.10.07 г.

Близо 90 хиляди лв. ще струва отпечатването на изборни книжа и методически указания на Централната избирателна комисия за местни избори (ЦИКМИ) за работа на секционните комисии, съобщиха от Министерството на държавната администрация и административната реформа ( МДААР).
Единствената фирма, която е подала оферта по обявената поръчка, е “Демакс” АД с ценово предложение от 89 303,67 лв. без ДДС.
В тази сума се включват разходите по изработка на изборните книжа (протоколи, извлечения, чернови на протоколи и др.), брошура с Методически указания на ЦИКМИ, както и транспортните разходи по доставката им. Фирмата се ангажира да не използва услугите на подизпълнители.
За произвеждането на изборите централизирано ще бъдат отпечатани 30 вида изборни книжа и още 32 приложения към тях, които трябва да бъдат доставени най-късно до 23 октомври в областните администрации.
Съгласно проекта на договор при неточно, некачествено или забавено изпълнение се дължи неустойка по 1% на ден върху сумата по договора, а в случай на забавяне с повече от 3 дни договорът се прекратява и изпълнителят дължи неустойка в размер на 60% от стойността му.
Цената за изпълнението на подобна поръчка за последните избори за европарламент беше над 43 хил. лв. без ДДС, като тогава видовете изборни книжа бяха над три пъти по-малко, припомнят от министерството.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:19 | 05.09.22 г.
fallback