fallback

EVN инвестира 118 млн. лв. за подобряване на електроснабдяването през 2007

През последните 3 години печалбата на предприятието се използва главно за финансиране на дейностите по поддръжка и инвестиции

17:45 | 02.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

До края на годината EVN ще реализира програма за инвестиции на стойност 118 млн. лв., 68% от които се влагат за подобряване на качеството на мрежата. Очаква се също през 2007 г. да се достигне най-ниското ниво на технологичните загуби за фирмата – 14,5% , като през 2004 г. то е било 16,9%.
 
Това се казва в доклада, връчен днес на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров от председателя на надзорния съвет на EVN България Щефан Шишковиц.
 
Чрез ефективна структура на предприятието и инвестиции в телекомуникация и IT, постоянните разходи за следващите 3 до 5 години постепенно ще бъдат оптимизирани, предвиждат от енергийното дружество.
През последните 3 години печалбата на предприятието се използва главно за финансиране на дейностите по поддръжка и инвестиции, се казва още в доклада. Това има и значителен допълнителен ефект по отношение на заетостта, тъй като освен 3300 пряко заети с дейността, допълнително 5000 души са индиректно заети от дружеството.
От EVN са изразили интерес към изграждането на вятърни паркове и инвестиции в изграждането на малки ВЕЦ, като за целта вече са направени първите стъпки.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:41 | 03.09.22 г.
fallback