fallback

Булгаргаз разсрочи дълговете на Топлофикация София, няма да й спира газа

Просрочените задължения за предишни години на топлофикацията в размер на 150 млн. лв. ще бъдат погасени в рамките на шестгодишен период

10:38 | 28.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Булгаргаз ЕАД и Топлофикация София АД подписаха споразумение за разсрочване на просрочените задължения на столичното топлофикационно дружество, съобщиха от двете компании.
Ръководствата на двете дружества се се договорили просрочените задължения за предишни години на Топлофикация София за доставен природен газ в размер общо на 150 млн. лева да бъдат погасени в рамките на шестгодишен период.
Подписаното споразумение е утвърдено от съветите на директорите на двете компании.
Ръководството на Булгаргаз през последната година неведнъж е предупреждавало, че ще спира или ограничава подаването на „синьо гориво” на нередовните си платци, визирайки главно топлофикациите в страната и най-вече столичната, чиито стари дългове са най-големи.
Допреди няколко дни пред ръководствата на Булгаргаз и Топлофикация София все още стоеше въпросът за какъв точно период да бъде разсрочено плащането на старите дългове, като предпочитанията на газовото дружество клоняха той да е 4-годишен.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:57 | 01.09.22 г.
fallback