fallback

Химимпорт може да участва в реконструкцията на международно летище Казан

Евентуален инвеститор може да стане и компания от Обединените арабски емирства

13:37 | 27.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Химимпорт може да стане инвеститор в реконструкцията на международното летище „Казан“, съобщи РИА Новости, позовавайки се на направено в сряда изказване на министъра на транспорта на Татарстан Илдус Фасхутдинов.

Евентуален инвеститор може да стане и компания от Обединените арабски емирства.

Изборът на инвеститор ще бъде направен в близките 5-6 месеца, е добавил Фасхутдинов, подчертавайки, че не става дума за продажба на летището.

В реконструкцията на летището в Казан ще участват няколко компании от различни страни. Планира се финансирането да се осъществи по схемата на частно-държавно партньорство.

Размерът на инвестицията ще бъде определен след избора на проект за реконструкцията. Генерален консултант по проекта най-вероятно ще бъде Световната банка.

Приблизителната стойност на реконструкцията на летището е от порядъка на 40-50 млн. долара. Сградата на летището е строена през 70-те години на миналия век. През последните години на територията му са изградени товарен перон и бизнес терминал, ремонтирани са залите за пътниците по вътрешните линии. През 2007 г. е увеличена площта на международните зали.

Днес бяха изтъргувани 81 162 акции на Хиимпорт, при което средната им цена нарасна с 0,66 на сто до ниво от 16,87 лв. за брой.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:46 | 01.09.22 г.
fallback