fallback

БМФ иска разрешение за учредяване на три дъщерни дружества

Дъщерните дружества ще бъдат със седалище Маршалски острови

12:25 | 21.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Параходство БМФ АД - Варна е изпратило искане до Министъра на транспорта в качеството на орган, упражняващ правата на държавата в дружества с държавно участие в капитала, за разрешение за учредяване на три дъщерни дружества, съобщиха от БФБ-София.
 
Дъщерните дружества са Виден Меритайм, Осогово Меритайм, и Веслец Меритайм. Те ще бъдат с капитал по 500 щатски долара (500 акции по 1 щатски долар) всяко и ще са със седалище Маршалски острови.
 
Същевременно в Параходство БМФ е получен протокол от Министерството на транспорта за разрешение за продажба на 12 броя машини и оборудване, собственост на дружеството. Продажбата следва да си извърши след получаване на разрешение от Агенцията за приватизация.
 
По-рано този месец Параходство БМФ изпрати искания до Министъра на транспорта относно разрешение за продажбата на моторен кораб Полукс (танкер-химикаловоз), моторен кораб Бетълджойс (танкер-химикаловоз), моторен танкер Кастор и моторен танкер Ригел. Продажбата следва да се извърши чрез търг с тайно наддаване по утвърдена вече в БМФ тръжна процедура, на базата на пазарна оценка, изготвена от лицензиран от Агенцията за приватизация експерт-оценител.
 
За двата моторни кораба, Полукс и Бетълджойс, ще се избира най-високата оферта. Моторните танкери Кастор и Ригел ще бъдат предложени на потенциални купувачи поотделно с цел постигане на максимално изгодни за Параходство БМФ условия. Блоковата продажба на същите би влошила (понижила) евентуалните предложения за покупка.
 
Дружеството отчита консолидирана печалба от 22,18 млн. лв. за първото шестмесечие, което представлява ръст от 83,3% на годишна база.
 
Припомняме, че Агенцията за приватизация увеличи сроковете в предварителния етап на конкурса за продажбата на 70% от капитала на Параходство Български морски флот ЕАД.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:22 | 07.09.22 г.
fallback