fallback

Канализация за 3,155 млн. лв. изграждат в пловдивско село

Финансирането на канализационната мрежа е осигурено от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда

14:01 | 18.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Първа копка за изграждане на канализация в пловдивското село Калековец на стойност 3,155 млн. лв. направи днес министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров.

Финансирането на канализационната мрежа е осигурено от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Изпълнител на проекта е фирма БиДжейАй - консорциум от Смолян.

Системата, която предстои да бъде изградена, ще бъде с дължина 2700 м. Това е шестото село от общо 19 в община Марица, в което започва подобно строителство.

Имаме готовност да започнем изграждането на пречиствателни станции във всички общини по Черноморието, които имат нужда от тях, заяви Чакъров. Той поясни, че в много напреднала фаза е проектната готовност на черноморските общини за изграждането на пречиствателните станции.

Проектите ще бъдат безвъзмездно финансирани със средства по линия на оперативна програма "Околна среда" на Европейския съюз и не предполага да бъде повишена цената на водата за гражданите, поясни още Чакъров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:19 | 06.09.22 г.
fallback