fallback

Софиянци ще записват децата си на градина онлайн

Нова система ще дава представа за управлението на детските кухни, както и за предвиждания и реален порцион за хранене на децата

17:38 | 17.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Софтуерната фирма Сирма Груп АД започна изграждането на система за управление на детските градини в София, като първият етап ще стартира на 1 януари 2008 г., съобщиха от фирмата.

Тя ще дава възможност на всички родители в София да се информират директно в интернет за свободните места в детските градини. Родителите ще записват децата си онлайн, без да се редят на опашка, без да "плащат или даряват пари за прием" на директорите.

Системата ще гарантира справедливо класиране и прозрачност на записванията с обективни критерии, без субективна намеса и възможност за пренареждане, което е и една от главните цели за създаването й, се казва в съобщението.

Системата ще осигури на столичани възможност, освен да правят справка и да изчисляват дължими такси в реално време, да проверяват още посещаемостта, възможностите за пренасочване в друг квартал или в специализирана детска градина, поясняват от Сирма.

Системата ще дава представа за управлението на детските кухни, както и за предвиждания и реален порцион за хранене на децата.

Очаква се над 2000 родители да запишат децата си онлайн в първите дни на януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:54 | 13.09.22 г.
fallback