fallback

ОСА на Еврохолд България реши да издаде облигации до 20 млн. евро

Срокът на емисията, която УС е оправомощен да издава, е до 5 години

14:47 | 15.09.07 г.

На извънредното Общо събрание на акционерите (ОСА) на Еврохолд България АД е взето решение за оправомощаване на Управителния съвет (УС) на дружеството да приема решения за издаване и частно предлагане на облигации до обща номинална стойност до 20 млн. евро, съобщиха от холдинговото дружество.
Облигационната емисия няма да е публично пласирана съгласно условията на Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК), като първоначалната продажба ще е на по-малко от 100 лица. Облигациите, които УС ще може да издава, ще бъдат обикновени, поименни, безналични, лихвоносни, неконвертируеми, свободнопрехвърляеми, с падеж максимум до 5 години.
Средствата от облигационната емисия ще бъдат използвани за придобиване и строеж на нови шоуруми за автомобилното направление на дружеството, за разширяване дейността му в основните му направления, както и за увеличаване капитала на дъщерни дружества на компанията.
Не е взето решение по точка от дневния ред, която предвижда овластяване на управителния съвет на Еврохолд да сключи с български и/или чуждестранни банки сделки за обезпечаване на банкови заеми на дъщерното дружество Евролийз Ауто АД. Въпросът е отложен за следващи общи събрания предвид продължаващите преговори с финансови институции.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:52 | 25.08.22 г.
fallback