fallback

БТК спира взаимното свързване с Некском заради неизплатени задължения*

Спирането на услугата се дължи на непогасените от началото на тази година задължения от страна на Некском по договори с БТК

10:39 | 15.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Българската телекомуникационна компания (БТК) прекратява услугите по взаимно свързване на обществени далекосъобщителни мрежи с оператора Некском – България ЕАД, което ще доведе до невъзможност на абонатите на Некском да се свързват с клиентите на БТК и обратно, съобщиха от БТК.

Спирането на услугата по взаимното свързване е в резултат на непогасените от началото на тази година задължения от страна на Некском по договори с БТК, които възлизат на над 600 хил. лв., според БТК.

Според договора между двете компании Некском има задължение да заплаща дължимите суми в 30-дневен срок след дата на издаване на фактурата.

Към момента акциите на БТК се търгуват без изменение спрямо вчера на средна цена от 10.70 лв. за брой при прехвърлени 275 лота.

По-късно следобед от Некском съобщиха, че в рамките на няколко часа са изплатили сумите към БТК по договора за взаимно свързване между обществените далекосъобщителни мрежи на двете компании. Недоразуменията, довели до прекратяване на услугата по взаимно свързване между двете телекомуникационни компании, възпрепятстваха временно абонатите им да провеждат телефонни разговори помежду си, се казва в изявлението на оператора.

*Информацията е актуализирана към 16,30 часа

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:25 | 12.09.22 г.
fallback