fallback

До 2 години инвестират 7 млн. лв. в Завода за телефонна апаратура в Банско

Средно годишният ръст на приходите от продажби на завода за последните 5 години е бил 12-14 на сто

10:28 | 15.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Общо 7 млн. лв. ще бъдат инвестирани в Завода за телефонна апаратура (ЗТА) в Банско през следващите две години. Това съобщиха от собственика му - холдингът Инкомс Телеком, по време на събитието по случай 40-годишнината от създаването на завода. Средствата ще бъдат вложени в реновиране и модернизация на производствените процеси, основно в цеховете Галваничен и Електронен, и за закупуване на модерни машини и апарати за цех Механичен.

От приватизацията на завода досега в него са инвестирани над 8 млн. лв.

Инкомс Телеком е приватизиран през 2002 г., като негови собственици в момента са две австрийски фирми – холдинговите дружества CSI и Norema.

Средногодишният ръст на приходите от продажби на завода за последните 5 години беше 12-14 на сто, а за тази година предвиждаме той да е около 18 на сто, каза Веселин Фетваджиев, изпълнителен директор на Инкомс Телеком. Той посочи, че през годините печалбата след данъци също расте.

Заводът няма пряк конкурент в България и в момента 90-95 на сто от продукцията се изнася в чужбина, главно във Великобритания, Швейцария, Германия и Австрия, отбеляза изпълнителният директор Христо Колчаков.

Заводът за телефонна апаратура е предопределил в голяма степен насоките на развитието на икономиката в региона, каза, от своя страна, зам.-кметът на Банско Ивайло Ръхов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:04 | 14.09.22 г.
fallback