fallback

Учредиха асоциация на фасилити мениджърите

Учредители станаха компании с предмет на дейност и интереси в областта на фасилити мениджмънта

16:08 | 14.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Днес бе учредена Българската фасилити мениджмънт асоциация в централата на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ, съобщиха от КРИБ.

Учредители станаха компании с предмет на дейност и интереси в областта на фасилити мениджмънта (ФМ), сред които Алфа Пропърти мениджмънт, ИнтерЕкспоЦентър, Е.ОН България, Елаците мед, ЕЛТА консулт, ЕСРИ България, Марш България, Немечек България, HP България, Ренесанс (компания на Овергаз Холдинг), СТЦ Интерпред, Тишман Мениджмънт Къмпани, Транскапитал, Фасилити Мениджмънт Консултинг (ФМК), Фърст Фасилити, Юкономикс и др. индивидуални или колективни членове на КРИБ.

Целите, които новото сдружение си поставя, са обединение на физически и юридически лица, осъществяващи дейност в сектора, развитие на знанията и професионалите качества на фасилити мениджърите, популяризиране и повишаване на престижа на професията на фасилити мениджъра в страната и региона, както и създаване на комуникация и сътрудничество с държавните институции, органите на местната власт и съсловни организации.

На събранието беше взето решение първият управителен съвет да бъде в състав компаниите учредители, като за председател на Управителния съвет беше избран Тошо Киров – изпълнителен директор на Алфа Пропърти мениджмънт, а за заместник-председатели – Антон Гинчев (ФМК), Герасим Михайлов, мениджър на логистичен център „Транскапитал” и Наташа Цветкова, старши вицепрезидент на Е.ОН България. За изпълнителен секретар на асоциацията бе определен Кирил Илиев.

БГФМА ще подаде заявка за членство в КРИБ и след излизане на съдебната регистрация ще бъде отворена за приемане на нови членове.

Фасилити мениджъри са специалистите, които се грижат за управлението на сгради и съоръжения както в частния, така и в обществения сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:39 | 10.09.22 г.
fallback