fallback

Търгът за правата на КТИ Съедининие постигна средна цена от 0,07 лв.

Средната цена бе 0,07 ст. за право, а максималната - 15 ст. за право.

13:58 | 13.09.07 г.

Минимална цена от 0,054 лв. за право на Корпорация за технологии и иновации Съединиение бе постигната на проведения днес открит търг за продажба на неизползваните 0,74 млн. права от увеличението на капитала на дружеството. Средната цена бе 0,07 лв. за право, а максималната - 0,15 лв. за право. При цена от 0,07 лв. за право цената на придобиване на една нова акция е 1,14 лв. За сравнение, свободната търговия с права на дружеството приключи при цена 0,33 лв. за брой.

Всяко право дава възможност за записване на 0,5 части от една нова акция. Новите акции са с емисионна стойност 1 лв. Цялото увеличение на капитала е с 1 млн. акции, с което той трябва да достигне 3 млн. акции. Крайната дата за записване на акции от увеличението е 26 септмеври 2007 г. Днес бяха изтъргувани едва 60 акции на КТИ Съединение при средна цена 2,1 лв. за брой.  Изтългуваният обем по позицията за последните 6 месеца е 16 хил. акции, а за последната година - 34 хил. акции. Публичното предлагане на акции е свързано с планираното развитие на дъщерните дружества на емитента и внедряване на нови технологии и иновации в производствените дейности. Приблизително 60% от набраните средства ще се използват за финансиране на проекти в дъщерните дружества, а останалите ще се използват за увеличението на оборотния портфейл на емитента чрез закупуване на акции на БФБ-София АД.

Основни акционери на дружеството са Балкан Сис АД с 19,5 % от капитала, Петър Нейчев и синове ООД с 16,9 %, Платон 5 ООД с 15,5 % и Обединена търговска компания Орфей АД със 7,8 %. Дружеството се представлява и управлява от Стефан Стефанов, Асен Конарев, Асен Дапев и Стой Киприн – прокурист, заедно и по двама. Дъщерни дружества на КТИ Съединение са Унимаш АД, Оптела - Оптични технологии АД Елтек- печатни платки АД, ИП Популярна каса – 95 АД, Атлас Юнион ЕООД и Трансмобил 21 ООД.

Свързани компании:

права Компания за технологии и иновации Съединение(R1KRS)

Корпорация Унимаш АД(3U8)

Оптела- лазерни технологии АД(PTP)

Корпорация за технологии и иновации Съединение АД(KRS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:32 | 13.09.22 г.
fallback