fallback

Откриват ГКПП Силистра и пътна отсечка до пътя към Русе

09:32 | 12.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще открие от 17.00 ч. утре Граничния контролно-пропускателен пункт (ГККП в Силистра и подходния път, който го свързва с републиканския път Русе-Силистра.

Инфраструктурата е част от изграждащия се фериботен комплекс Силистра-Кълъраш, съобщиха от МРРБ.

Строителството на ГКПП между Силистра и Кълъраш се финансира по програма ФАР - Трансгранично сътрудничество, Финансов меморандум 2001. Стойността на договора е над 2,8 млн. евро, а изпълнител на строителството е "Сиконко Билдинг" АД.

Проектирането и строителството на пътната връзка, дълга около 2 км, е на стойност 804 000 евро, осигурени от държавния бюджет. Изпълнител на обекта е "Холдингово дружество Пътища" АД. Предстои откриването на фериботната линия между двата дунавски града.

По-рано в четвъртък министър Гагаузов ще участва в работна сесия в Кълъраш, Румъния, организирана от министъра на развитието, обществените работи и жилищата Ласло Борбей. В програмата са включени теми, свързани с българо-румънските инфраструктурни проекти по програма ФАР - Трансгранично сътрудничество. Ще се обсъжда и сътрудничеството в областта на строителството и благоустройството.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:15 | 09.09.22 г.
fallback