fallback

В четвъртък инвеститорите ще наддават за 735 179 права на КТИ Съединение

Акции от увеличението ще могат да се записват до 26 септември включително

12:33 | 11.09.07 г.

На 13 септември (четвъртък) ще се проведе аукционът за продажбата на неизползваните права от увеличението на капитала на Корпорация за технологии и иновации Съединение АД, съобщи БФБ-София.
На аукциона ще бъдат предложени 735 179 права, срещу които не са записани акции. Минималната цена на открития аукцион ще може да бъде следена в реално време на адрес www.investor.bg/auction.php, включително и в последните минути на търга, когато се въвеждат основните оферти "купува".
Увеличението от 2 млн. лв. на 3 млн. лв. бе гласувано от акционерите на дружеството в началото на март. За записване ще бъдат предложени 1 млн. нови акции, всяка с номинална и емисионна стойност от 1 лв. Съотношението между правата и новите акции е 1/0,5.
Акции от увеличението ще могат да се записват до 26 септември включително.
В проспекта за увеличението на капитала на холдинга бе посочено, че публичното предлагане на акции е свързано с планираното развитие на дъщерните дружества и внедряване на нови технологии и иновации в производствените дейности. Приблизително 60% от набраните средства ще се използват за финансиране на проекти в дъщерните дружества, а останалите ще се използват за увеличението на оборотния портфейл на емитента чрез закупуване на акции на БФБ-София.
Днес акциите на КТИ Съединение добавиха 3,72% до 2,23 лв., като по позицията бяха прехвърлени 40 акции.

Свързани компании:

Корпорация за технологии и иновации Съединение АД(KRS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:43 | 09.09.22 г.
fallback