fallback

Финализираха продажбата на Агрима

Регистрираната в Кипър Quadrant European Beverages придобива Агрима за около 10 млн. евро

12:21 | 11.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Куадрант Бългерия Бевъридж ЕООД (КББ) – българският филиал на международната група Куадрант, и Агриуей Холдинг Лимитед финализираха сделката по продажбата на българския производител и дистрибутор на марките от групата на Пепси Ко в България Агрима АД, съобщиха от компанията.

Регистрираната в Кипър Quadrant European Beverages (QEB), собственост на израелския бизнесмен Ели Давидаи, придобива Агрима за около 10 млн. евро, според информация на румънския Ziarul Financiar. Това е първото придобиване на QEB на българския пазар.

Според източниците на изданието Давидаи ще контролира 80% от Агрима, а останалите 20 на сто ще станат собственост на втората по големина бутилираща компания на Pepsi-Cola в света - Pepsi Americas.

През юли Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на 99% от капитала на „Агрима” АД, от страна на Куадрант Юропийн Бевъриджис (България) Лимитид, Кипър. Стойността на сделката тогава не беше уточнена.

На българския пазар Агрима продава безалкохолните напитки Pepsi, 7up, Mirinda, Mountain Dew, Prisum, Diva, Aqua Diva, Evervess and Gatorade и е втората по големина бутилираща компания в страната след Coca-Cola.

„Групата Куадрант и нашите партньори от ПепсиАмерикас са силно привлечени от възможността да инвестират време и ресурси в този бързо растящ и развиващ се пазар”, заяви Ели Давидаи, цитиран в съобщението на компанията. По думите му компанията ще съчетае международния си опит с богатите пазарни познания на служителите от Агрима с цел да надмине досегашните успехи на Агрима на българския пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:42 | 14.09.22 г.
fallback