fallback

Активите на фондовете Пайъниър достигат 170 млн. лв. към края на август

Това представлява двукратно увеличение спрямо същия период на миналата година

16:10 | 10.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Активите на фондовете Пайъниър към края на август надвишават 170 млн. лева, съобщават от дружеството.

От тях над 156 млн. лева са реализирани от директни продажби на 29-те взаимни фонда на Пайъниър чрез филиалите на УниКредит Булбанк и близо 14 млн. лева са резултат от инвестициите на клиентите в структурирания депозит на банката - “Авангард”. Това представлява двукратно увеличение спрямо същия период на миналата година.

От новите подфондове Пайъниър, които бяха въведени през май 2007 г., засилен интерес от страна на инвеститорите има към подфонд „Евро защитен”. Той е единственият фонд на българския пазар, използващ инвестиционна стратегия, защитаваща капитала. Друг фаворит е подфонда „Глобален прогресивен”, заявяват още от Пайъниър.

Увеличен интерес се забелязва и към застраховката живот на Алианц България Живот, чиято инвестиционна част се инвестира в активно управлявани портфейли от подфондове на Пайъниър. Тя дава възможност на инвеститорите да избират между консервативни, балансирани и агресивни портфейли от подфондове, съобразно техния рисков профил и инвестиционен хоризонт.

Според анализаторите на Пайъниър Инвестмънтс, въпреки кризата в ипотечния сектор на САЩ, основите икономически показатели остават стабилни. Очакванията са ръстът на световната икономика да продължи, макар и с по-бавни темпове. Сегашната корекция се отчита като отлична възможност за инвеститорите да се възползват от „намалението” и да влязат на по-изгодни нива на световните финансови пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:38 | 07.09.22 г.
fallback