fallback

Ти Би Ай Динамик навърши две години, активите на фонда са над 20 млн. лв.

За последните 12 месеца от своята дейност фондът реализира доходност от над 70%

13:19 | 10.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

На 7 септември първият договорен фонд в България, Ти Би Ай Динамик, навърши две години, съобщиха от управляващо дружество Ти Би Ай Асет Мениджмънт.

За последните 12 месеца от своята дейност фондът реализира доходност от над 70%, а от началото на тази година - 55%, като стойността на инвестираните в него средства за същия период е нараснала близо три пъти, преминавайки 20 млн. лева.

Инвестиционният портфейл на Ти Би Ай Динамик се състои предимно от акции на български дружества. Петте компании с най-голям дял в инвестиционния портфейл на фонда са Монбат, Оргахим, Албена и холдингите Стара планина и Индустриален холдинг България.

В портфейла на Ти Би Ай Динамик присъстват над 50 индивидуални позиции ценни книжа, като само 3 от тях са с тегло над 5%. Малко над 14 % от активите на фонда са с експозиция към пазарите в Западна Европа, Централна и Източна Европа и Китай, уточняват още от управляващото дружество.

Освен Ти Би Ай Динамик, Ти Би Ай Асет Мениджмънт предлага на българските инвеститори и фондове с консервативен, нискорисков и балансиран инвестиционен профил. Към края на август активите, които Ти Би Ай Асет Мениджмънт управлява и чието управление консултира, са над 769 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:17 | 03.09.22 г.
fallback