fallback

Химимпорт ще строи новия стадион във Варна

До стадиона ще бъде изграден и спортно-възстановителен център с фитнес зали, лекарски кабинети и хотелски комплекс с капацитет 150 стаи

17:35 | 04.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

След 26 месеца от издаване на строителното разрешително и вложения от над 26 330 000 лв. варненският квартал “Младост” ще притежава лекоатлетическо съоръжение, отговарящо на представата за стадион по всички световни стандарти. Това уверение направи кметът на града Кирил Йорданов днес.
Фирмата, спечелила конкурса за изграждане на стадиона, е “Химимпорт” АД. В концесионния договор е вписано, че стадионът трябва да отговаря на изискванията за провеждане на европейски и световни първенства по лека атлетика. Предстои общинският съвет да одобри изборът на концесионер.
Новият стадион ще притежава освен всички писти и съоръжения за провеждане на състезание от световна величина, тенис кортове, игрища за футбол, волейбол, баскетбол, модерни трибуни, информационно табло и кабелна система.
В близост до стадиона ще бъде изграден и спортно-възстановителен център с фитнес зали, лекарски кабинети и хотелски комплекс с капацитет 150 стаи.
Днес акциите на Химимпорт отчетоха лек спад от 0,36% до средна цена от 13,95 лв. при обем от близо 40 хил. лота.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:01 | 14.09.22 г.
fallback