fallback

Българо-италианска фирма ще прави шоколадови изделия в карловско село

Проектът на М&М Фрут ООД включва създаването на лешникова градина и на фабрика за сладкиши

16:31 | 04.09.07 г.
Автор - снимка
Създател

Българо-италианска фирма има намерение да прави предприятие за шоколадови изделия в карловското село Пролом, съобщи кметът на селището Филип Лупов.
Проектът на “М&М Фрут” ООД включва създаването на лешникова градина и на фабрика за сладкиши. Фирмата развива дейност близо 10 години в района и сега има намерение да превърне необитаемата сграда на закритото селско училище в цех за производство на шоколадови изделия.
Собствениците на “М&М Фрут” ООД вече заявиха намерение да купят 130 декара земеделска земя край Пролом, където да засадят овощна градина с лешници, обясни Лупов.
Той обаче не уточни какъв е размерът на инвестицията. Очаква се фирмата да разкрие около 70 работни места за квалифицирани работници, което е добре дошло за малкото селище с предимно застаряващо население. Очаква се работата в това направление да започне още около Нова година.
Интерес към селото проявяват и други инвеститори в областта на селското стопанство и балнеологията. Едни от най-добрите винени лозя в Розовата долина се отглеждат именно в землището на Пролом. Дружеството “Роуз вали инвестмънт”, което загуби на този етап битката за ползването на общинската спортна база в балнеокурорта Баня, също обмисля инвестиции в частни имоти в района на малкото село. Землищата на Баня и Пролом са много близки и на допирните им точки може да се изгради почивна база, допълни Лупов.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:49 | 13.09.22 г.
fallback