fallback

Вторичната търговия с акциите на Бианор и на СБС започва в понеделник

Емисията на Бианор е 675 222 лв., разпределена в същия брой акции с номинал 1 лев, а тази на СБС е 5 млн. лв., разпределена в 100 000 броя акции с номинал 50 лв.

11:27 | 04.09.07 г.

На 10 септември, понеделник, ще стартира вторичната търговия с акциите на Бианор АД и на Специализирани Бизнес Системи АД (СБС), съобщи БФБ-София.
Емисията на Бианор е 675 222 лв., разпределена в същия брой акции с номинал 1 лев., а тази на СБС е 5 млн. лв., разпределена в 100 000 броя акции с номинал 50 лв.
Присвоеният борсов код на акциите на Бианор е BIANOR, а този на СБС е SBS.
Представляващ Бианор е Николай Георгиев Рашев - изпълнителен директор, а директор връзки с инвеститорите на дружеството е Георги Лазаров.
Изпълнителен директор на Специализирани Бизнес Системи е Кирил Желязков, а директор връзки с инвеститорите не е посочен.
 
През юли Бианор осъществи първично публично предлагане чрез метода бук-билдинг на 135 000 акции, като постигнатата цена бе 10,25 лв., а презаписването бе 2,22 пъти.
Набраните средства Бианор ще използва за разработване на нови канали за продажба, придобиване на други фирми от бранша, сертификации и инвестиции в настоящите дружества от групата. Обемът на свободно търгуваемите ценни книжа ще бъде около 20%.
Капиталът на Специализирани Бизнес Системи бе увеличен чрез първично публично предлагане на 33 620 акции в края на юли, всяка с номинална стойност от 50 лв. Емисионната стойност, на която бяха предложени акциите бе в размер на 68 лв. за брой, а презаписването бе 4,98 пъти.
Средствата, набрани от първичното публично предлагане на СБС, ще бъдат използвани за финансиране проектите на дружеството, като за разширяване на съществуващата собствена лизингова програма са предвидени 1,5 млн. лв., а за разширяване на продуктовото портфолио – 500 хил. лв. Останалата част от средствата са предназначени за придобиване на дялови участия в други дружества в сектора на информационните технологии и офис автоматизацията, а също за маркетинг и реклама на компютърна техника и автомобили.

Свързани компании:

Специализирани Бизнес Системи АД(SBS)

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:28 | 01.09.22 г.
fallback