fallback

Подписват меморандум за транслитерацията на имената на улици в София

Столична община се задължава изписването на българските собствени имена на латиница да е изцяло съобразено с правилата за транслитерация, приети по проекта „Разбираема България" на МДААР и ИБЕ

09:19 | 04.09.07 г.

Кметът на София Бойко Борисов, министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и директорът на Института за български език към БАН проф. Васил Райнов ще подпишат днес Меморандум относно спазването на правилата за транслитерация при подмяната на уличните табели в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
По силата на споразумението Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) и Институтът по български език (ИБЕ) към БАН се задължават да окажат методическа помощ на Столична община при подмяната на табелите, с цел имената на улиците, булевардите, площадите и други да бъдат правилно изписани на кирилица и латиница.
Столична община, от своя страна, се задължава изписването на българските собствени имена на латиница да е изцяло съобразено с правилата за транслитерация, приети по проекта „Разбираема България" на МДААР и ИБЕ.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:07 | 30.08.22 г.
fallback