fallback

Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" ще осигури интернет в български библиотеки

Проект „Глобални библиотеки” ще осигури обществен достъп до информация чрез интернет в над 1 000 български библиотеки

18:50 | 03.09.07 г.

Фондация „Бил и Мелинда Гейтс” и Министерството на културата ще осъществят съвместен проект, касаещ над 1 000 български библиотеки, съобщиха от пресцентъра на министерството.
Проектът се нарича „Глобални библиотеки” и ще осигури обществен достъп до информация чрез интернет в над 1 000 библиотеки в страната, като се отчетат потребностите на гражданите и в най-малките и отдалечени населени места.
Проектът „Глобални библиотеки” включва две фази – етап на планиране, който вече е приключил, и етап на реализация, който обхваща период от 3 до 5 години.
На 11 септември за среща с министъра на културата Стефан Данаилов в България пристигат представители на консултантската фирма Kissinger McLarty Associates, работеща по проекта на фондацията.
Първите контакти на министерството и фондацията по проекта са от месец май 2006 г. Партньорски организации в „Глобални библиотеки” са Националното сдружение на общините в България, Съюзът на библиотечните и информационни работници, Държавната агенция за информационни технологии и Програмата на ООН за развитие (ПРООН).
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:41 | 06.09.22 г.
fallback