fallback

Финландски компании заявиха интерес да инвестират в България

Представители на Dynea са заявили намерения да инвестира в химическата индустрия, а на NIB - във финансирането на енергийни проекти

18:12 | 03.09.07 г.

„Във Финландия има повишен инвеститорски интерес към България. Прогнозирам бум на инвестиции в България, а финландският бизнес иска да бъде част от тях“, каза министърът на външната търговия и развитието на Финландия Пааво Веюрюнен по време на официална среща между бизнес делегация, водена от него, и министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров.
В срещата са участвали представители на водещи финландски фирми - Nokia, Dynea, енергийната Fortum, мрежовият оператор Eltel, специализираната в сектора на отбранителната и военновъздушна техника Patria, инвестиционната банка NIB, скандинавската борса OMX, съобщиха от пресцентъра на правителството.
Представители на Dynea са заявили намерението на компанията да инвестира в химическата индустрия у нас, а на NIB - във финансирането на енергийни проекти.
Финландските компании се интересуват и от инвестиции в информационните и телекомуникационни технологии, целулозно-хартиената промишленост и въозбновяемите енергийни източници.
„Енергийни проекти на стойност над 15 млрд. евро очакват своите инвеститори в България“, е заявил Димитров по време на срещата.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:20 | 04.09.22 г.
fallback