fallback

Откриха винарска изба на Белведере в с. Мезек за 12 млн. евро

Избата е част от Белведере България и се намира в землището на с. Мезек, гр. Свиленград

15:49 | 03.09.07 г.

Общо 12 млн. евро са инвестициите за изграждането на винарска изба „Katarzyna Estate“, която бе официално открита от президента на България Георги Първанов. В церемонията участва и заместник-министърът на земеделието и продоволствието Димитър Пейчев, съобщават от пресцентъра на МЗП.
Избата се намира в землището на с. Мезек, гр. Свиленград, местността „Бялата пръст”.
Винарската изба е част от „Белведере България” - българска компания, 88% собственост на френската Белведере С.А. и 12% на Европейска банка за възстановяване и развитие. Българският холдинг обединява три винарни и две търговски дружества: Домейн Менада, Винарска къща Сакар, Изба Оряховица, Винимпекс ЕАД и Белведере Дистрибуция.
През 2004 г. Белведере България започна изграждането на нови собствени лозови насаждения в района на Стара Загора и Любимец. За целта в рамките на групата бяха създадени и 2 нови компании - Менада Винеярдс и Сакар Винеярдс, които да обслужват лозарската програма.
Общата стойност на инвестициите, направени от Белведере в българския винарски сектор от 2001 г. до момента надвишават 15 млн. евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:55 | 13.09.22 г.
fallback