fallback

Оловно цинков комплекс подаде заявление за преместване на официален пазар

След като обемът на свободно търгуемите акции мина 10%, то дружеството вече отговаря на изискванията за листване на официален пазар

11:20 | 31.08.07 г.

Оловно цинков комплекс АД-Кърджали е подало заявление за преместване на емисията акции от Неофициален пазар на акции, сегмент “А” на Официален пазар, пазар на акции, сегмент “В”, съобщи БФБ-София.
По-рано през месеца free-float-ът на Оловно-цинков комплекс достигна 10,006% след поредната продажба на акции от страна на мажоритарния собственик - Интертръст Холдинг БГ ЕАД.
Повишаването на обема на свободно търгуемите акции целеше влизане на ОЦК в състава на SOFIX и преместване на емисията му на официален пазар. От 20 август емисията на ОЦК влезе в базата на широкия индикатор BG40.
В бъдеще ръководството ще съсредоточи своите усилия главно към разширяване на суровинната база на фирмата посредством придобиване на нови мощности и усъвършенстване на вече контролираните от холдинга, изпълнение на инвестиционната и екологичната програма и усъвършенстване на управлението на целия комплекс дейности от цветната металургия в рамките на Интертръст Холдинг БГ ЕАД.
Печалбата на Оловно-цинков комплекс за шестмесечието възлезе на 14,311 млн. лв., или два пъти повече в сравнение с година по-рано, а продажбите се увеличиха 1,9 пъти до 121,69 млн. лв.
До момента общо 342 акции смениха собственика си при средна цена 74,25 лв. или почти без промяна спрямо вчера.

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:43 | 11.09.22 г.
fallback