fallback

Консолидираната печалба на Енемона за полугодието е 3,66 млн. лв.

Нетните консолидирани приходи от продажби бележат скок от над 73 на сто до 37,382 млн. лв.

15:24 | 30.08.07 г.

Енемона АД - Козлодуй отчете нетна консолидирана печалба за полугодието на стойност 3,657 млн. лв. при положителен финансов резултат от 117 хил. лв. година по-рано.
Консолидираният отчет на дружеството, предаден на БФБ-София, показа още, че нетните приходи от продажби бележат скок от над 73 на сто до 37,382 млн. лв. Същевременно разходите по икономически елементи нарастват с 48,13% до 31,228 млн. лв.
От началото на годината активите на Енемона нарастват до 74,034 млн. лв. от 66,865 млн. лв.
Основният капитал на компанията е 9,779 млн. лв., а собственият на консолидирана основа към края на юни е 15,95 млн. лв. Енемона консолидира отчетите на 9 дружества.
През второто тримесечие на 2007 г. компанията е взела участие в изложенията – „Експоенергетика“ и „Енергийна ефективност и ВЕИ“, на които е извършена популяризация на предлаганите от дружеството енергоефективни дейности. Осъществени са множество контакти с потенциални инвеститори и партньори, в резултат на които Енемона очаква засилен интерес към сключване на договори в тази област.
През второто тримесечие са сключени четири нови ЕСКО договора. Първият договор е с промишленото предприятие Пирин-Текс ЕООД, който трябва да се реализира в рамките на осем месеца. Останалите три договора са за прилагане на инженеринг в три училища в общините Стрелча, Годеч и Криводол. В етап на преговорен процес и участие в обявени процедури са други 19 ЕСКО договора.
В сферата на конвенционалната енергетика са сключени договори за строително-монтажни работи за 10 млн. лв. на територията на комплекс Марица Изток от Енемона, клон „Гълъбово“.
Енемона е подменило и измервателни трансформатори в АЕЦ Козлодуй на обща стойност 3,85 млн. лв.
Дружеството възнамерява да осъществи първично публично предлагане (IPO), като за целта ОСА на Енемона взе решение през април за овластяване на СД да определи точния размер на емисията, с която се увеличава капиталът по реда на ЗППЦК, емисионната стойност на акциите от увеличението, както и метода за провеждане на първичното публично предлагане.
През 2011 г. Енемона очаква приходите да достигнат 120 млн. евро. За 2006 г. дружеството отчете печалба от 4 млн. лв. и приходи от продажби в размер на 56 млн. лв.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:28 | 27.08.22 г.
fallback