fallback

Адванс Екуити отчита консолидирана загуба от 381 хил. лв. за полугодието

Консолидираните приходи от продажби за периода възлизат на 727 хил. лв.

11:13 | 30.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Адванс Екуити холдинг отчита нетна консолидирана загуба от 381 хил. лв., показват данните от отчета на компанията, представен от БФБ-София. За съответния период на миналата година бе отчетена загуба от 99 хил. лв.

Консолидираните приходи от продажби възлизат на 727 хил. лв. За първото шестмесечие на миналата година такива не са реализирани, тъй като холдингът стартира активната си дейност след IPO-то, осъществено през юли 2006 г. Разходите за дейността за първите шест месеца на 2007 г. са в размер на 1,37 млн. лв.

Активите на Адвенс Екуити холдинг на консолидирана база към 30 юни възлизат на 15,66 млн. лв.

Досега Адванс Екуити е придобила участия в шест частни фирми, като е инвестирала над 90% от набрания през миналата година финансов ресурс. Това са дружествата Енерджи Инвест, което управлява проекти в сферата на възобновяемите енергийни източници, Енерджи Ефект, осъществяващо дейност в областта на енергийната ефективност, Агро Тера Север, работеща в сектора на земеделието, Енеси – дистрибутор на компресиран природен газ, Проджект Истейт, развиващо индустриални, търговски и бизнес имоти, както и СЕП България, която разработва проект за оператор на система за електронни разплащания, базирана на използването на мобилни телефони.

Осовният капитал към края на шестмесечието е 11,98 млн. лв. Компанията планира да увеличи капитала си до 35,95 млн. лв., чрез издаване на 23 968 568 нови акции, всяка с емисионна стойност от 1,08 лв. и номинал от 1 лв. Търговията с правата от увеличението на капитала на Адванс Екуити холдинг стартира на 10 септември.

От началото на днешната борсова сесия по позицията са изтъргувани 200 акции, като цената им остава без промяна на ниво от 1,09 лв. за брой.

Свързани компании:

Адванс Екуити Холдинг АД (в ликвидация)(ADVE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:59 | 24.08.22 г.
fallback