fallback

Община Сопот връчва 4 награди Инвеститор на годината

Наградите за “Особени заслуги за развитието на общината” са две

15:56 | 29.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Общо 4 награди “Инвеститор на годината” ще връчи след дни община Сопот, съобщи кметът Веселин Личев. За първа година Съветът за икономическо развитие и общината решили да дадат няколко приза, а не един, за направени инвестиции в развитието на региона.

Наградите за “Особени заслуги за развитието на общината” са две. Те отиват у директора на SKF Берингс България ЕАД Ленарт Йохансон, чиято фирма управлява лагерния завод в Сопот, и у изпълнителния директор на ВМЗ ЕАД Иван Иванов.

Наградата за чуждестранен инвеститор на годината се дава на руския бизнесмен Хаваж Митюнин, който утвърди Сопот като привлекателна туристическа дестинация. Митюнин е собственик на фирмата “Център Регион Груп”, която от години организира серия международни парапланеристки състезания в планината над града, стопанисва “приключенския лагер”, старопланинския лифт, хижа “Незабравка” и др. обекти.

Призът за местен инвеститор отива у Щерьо Щерев, собственик на хотели и бензиностанции, за “Съществен принос за развитието на икономиката на община Сопот”. Щерев разширява своя хотелиерски бизнес със СПА-център и басейн, а от миналата година строи и църква в с. Анево.

Наградите за инвеститор на годината ще бъдат връчени за трета поредна година на празника на Сопот 5 септември. Те представляват художествено изработени плакети, които ще връчи кметът Личев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:42 | 08.09.22 г.
fallback