fallback

Община Троян е ремонтирала 31 км пътна и улична мрежа за четири години

От тях 13 км са ремонтираните пътища от републиканската пътна мрежа, 11,4 км са обновените четвъртокласни пътища, а близо 7 км е общата дължина на ремонтираните улици в град Троян и селата

14:25 | 29.08.07 г.

За четири години в община Троян са реконструирани повече от 31 км пътна и улична мрежа, обяви днес кметът на Троян Дилян Енкин по време на среща с представители на медиите, цитиран от местната администрация.
От тях 13 км са ремонтираните пътища от републиканската пътна мрежа, 11,4 км са обновените четвъртокласни пътища, а близо 7 км е общата дължина на ремонтираните улици в град Троян и селата.
Цялостната реконструкция на пътната и уличната мрежа в общината възлиза на близо 6 млн. лв.
В отчета си Енкин обясни, че реконструирането и поддържането на пътната и уличната мрежа в община Троян са били един от основните приоритети в инвестиционната програма на общината за периода 2003-2007 г.
По отношение на четвъртокласната пътна мрежа приоритет е даден на пътищата в най-тежко състояние, водещи от града към села с туристически потенциал (пътя Орешак – Черни Осъм; пътя Старо Село – Голяма Желязна; за село Калейца; пътя Добродан – Врабево), поясни още Енкин.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:23 | 14.09.22 г.
fallback