fallback

Управляваните от УД КД Инвестмънтс активи достигнаха близо 13,3 млн. лв.

Най-голям ръст от началото на 2007 г. бележат активите на високодоходния фонд КД Акции България или 390%

11:28 | 27.08.07 г.

Към 22 август общата стойност на активите, управлявани от УД КД Инвестмънтс, възлизат на 13,262 млн. лв., съобщиха от компанията.
УД КД Инвестмънтс управлява три взаимни фонда – КД Акции България, КД Пеликан и КД Облигации България. Активите на първия възлизат на 5,03 млн. лв., тези на втория са 7,02 млн. лв., а третият управлява активи на стойност 7,212 млн. лв.
Най-голям ръст от началото на 2007 г. бележат активите на високодоходния фонд КД Акции България или 390%. Същият е реализирал доходност за периода от 39,07%, а за последните 12 месеца тя е 66,51%.
През последните пет седмици дружеството е предприело мерки за увеличаване на процентното участие на акции от чужди пазари в портфейла на КД Акции България. В настоящия момент този дял е около 12%, съставен от инвестиции на борсите в Париж, Франкфурт и Загреб. Предстои процентът да бъде увеличен още с акции от пазарите в Словения и Сърбия, като целта е да се достигне процентен дял от около 30%. За сравнение през август 2006 г. участието на акции от чужди пазари беше около 6-7%.
„Вярваме, че тази промяна в географското разпределение на портфейла ще бъде от полза най-вече за институционалните инвеститори. Това важи най-вече за пенсионните фондове, застрахователните компании, здравно-осигурителните дружества и различните холдингови структури. Те биха спечелили от това, че КД Груп е участник на регионалния финансов пазар и така чрез високодоходния КД Акции България, биха имали по-голяма експозиция на външни пазари“, заяви Янко Николов, изпълнителен директор на КД Инвестмънтс.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:59 | 15.08.22 г.
fallback