fallback

Последната седмица на август няма да е наситена с корпоративни събития

В петък е последната дата за търговия с правата от увеличението на капитала на Корпорация за технологии и иновации Съединение

07:58 | 27.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Ваканционните настроения вероятно ще се запазят и през последната работна седмица на месец август.

На 28 август (вторник) е последната дата за сключване на сделки с акции на Петрол АД, даващи право на глас в Общото събрание на акционерите, насрочено за 13 септември. На него ще се гласува овластяване на Управителния съвет и на изпълнителния директор на Петрол АД за продажба на дяловете в капитала на 8 дружества.

В сряда пък е последния ден, в който книжата на Еврохолд България ще се търгуват с право на глас в Общото събрание на 14 септември. На него акционерите на холдинг ще овластят управителните органи да могат да издават облигации с обща номинална стойност до 200 млн. евро за срок от 5 години.

Четвъртък (30 август) е последната дата за сключване на сделки с акции на Химимпорт, даващи право на глас в Общото акционерно събрание на 17 септември. На него ще бъде гласувано овластяване на Управителния съвет да увеличава капитала на дружеството в срок до 5 години до достигане на общ номинален размер от 175 млн. лв.

ОСА на Химимпорт ще взема решение и за овластяване на управителните органи в срок до 5 години да вземат решения за издаване на облигации, включително конвертируеми, до общ размер от 100 млн. евро или равностойността им в друга валута.

В петък (31 август) е последната дата за търговия с правата от увеличението на капитала на Корпорация за технологии и иновации Съединение от 2 млн. на 3 млн. лв. Правата се търгуват на борсата от 20 август, като срещу всеки две от тях може да бъде записана една нова акция с емисионна стойност от 1 лв. През изминалата седмица бяха изтъргувани 1 003 права на цени от 0,11 лв. до 0,35 лв. за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:28 | 03.09.22 г.
fallback