fallback

Преглед на печата за 27 август

07:57 | 27.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Комисия може да затвори хотели в Слънчев бряг

в. Дневник

Комисията за защита на потребители (КЗП) ще затвори шест хотела и 12 прилежащи към тях заведения за хранене в Слънчев бряг, съобщи председателят й Дамян Лазаров. Причината е, че обектите нямат категория за предлагане на туристически услуги. По думите му по същия начин работят и по три хотела в Поморие, Ахелой и Свети Влас. След масираните проверки от експерти на комисията на територията на общините Несебър и Поморие през миналата седмица стана ясно също, че някои хотели може да останат и с по-малко звезди.

Концесионерът на "Тракия" глобен с 1 милион евро

в. Сега

Една от трите португалски фирми, участващи в консорциума за концесията на магистрала "Тракия" - Somague, е глобена с 1 млн. евро заради незаконно финансиране на предизборна кампания в родината си през 2001 г., съобщиха източници на "Сега". Somague заедно с Lena и MSF и българските държавни дружества "Техноекспортстрой" и "Автомагистрали" се очаква да стопанисват аутобана от София до Бургас. Според изявления на регионалния министър Асен Гагаузов одобрението на договора ще стане през септември.

София подновява отдаването на автобусни линии 

в. Дневник

Тази седмица ще бъдат обявени конкурси за отдаване под наем на 15 линии на градския транспорт в София. Това съобщи в петък зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов. Новите конкурси се обявяват почти месец след като заради недоволството на шофьорите кметът Бойко Борисов спря подобни процедури. Общинарите бяха одобрили отдаването под наем на 67 автобусни линии - стари и нови, но транспортните синдикати отново заплашиха със стачка въпреки увеличените им заплати.

Министър търси формула за цените

в. Стандарт

Средни цени на основните хранителни стоки в големите градове ще изчисляват всяка седмица в Министерството на икономиката и енергетиката, научи "Стандарт". Икономическият министър Петър Димитров се зае с амбициозната задача да отвори очите на потребителите за това кое колко струва. Целта е хората, като влязат в магазина, сами да се отказват да купуват храни, които са изкуствено надути. Тази седмица експертите на Димитров ще изготвят методика кои продукти да наблюдават. Те ще сравняват цените в бакалии, големите хипермаркети и по пазарите. 

Операторите готови с евтиния роуминг

в. Новинар

М-тел е взел решение да въведе новата евротарифа за обаждания в роуминг по-рано от заложения от Европейската комисия срок. Новите, по-ниски цени за разговори в страните от ЕС, ще бъдат достъпни още от днес. Всички оператори трябва да въведат евтиния роуминг до 1 септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:06 | 19.08.22 г.
fallback