fallback

Общо 4 млн. лв. са вложени в канализация между Оазис, Арапя и Царево

Инфраструктурният проект е реализиран чрез публично-частно партньорство между общината и Младен Мутафчийски, собственик на вилно селище „Оазис”

15:01 | 24.08.07 г.

Общо 4 млн. лева са вложени в изграждането на канализацията за отпадни води ”Оазис –Арапя – Царево”, съобщиха от пресцентъра на община Царево.
Инфраструктурният проект е реализиран чрез публично-частно партньорство между общината и Младен Мутафчийски, собственик на вилно селище „Оазис”, съобщи кметът на Царево Петко Арнаудов при официалното прерязване на лентата на канално-помпената станция с довеждащ колектор и тласкател в района на къмпинг „Оазис” в сряда.
Канално-помпената станция има капацитет за 15 хил. души. Средно предвиденият дебит, който ще поддържа, е 60 л/сек., а максималният е 116 л/сек. Главният канализационен колектор е с дължина над 4 км.
Каналното съоръжение вече обхваща и отпадните води от къмпинг „Оазис” до Царево. До този момент в пречиствателната станция се вливаха само отпадните води на Царево и хотелските комплекси на къмпинг „Нестинарка”.
Община Царево очаква да получи през есента 900 хил. лева по линия на ПУДООС (Предприятие за управление на дейности по опазване на околната среда), с които да започне изграждането на пречиствателна станция в Ахтопол, съобщават още от общината.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:54 | 31.08.22 г.
fallback