fallback

Съставиха 2 акта на строителна фирма за замърсяване на река Ахелой

Фирмата изпълнява строителството на хотелски комплекс "Ахелой палас" в с. Ахелой

17:24 | 23.08.07 г.

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите - Бургас съставиха два акта на фирма "Мидия" ЕООД - гр. Бургас за изхвърляне и изгаряне на отпадъци и за замърсяване на водите на река Ахелой, съобщиха от екоинспекцията. Проверката е извършена през изминалата седмица след подаден сигнал. Фирмата изпълнява строителството на хотелски комплекс "Ахелой палас" в с. Ахелой.
Към момента на проверката на обекта са горели отпадъци, а районът на строежа и реката са били замърсени със строителни и битови отпадъци. На терена не е била поставена ограда в посока към реката, което също е предпоставка за разнасяне на отпадъци и замърсяване на водната площ и прилежащите терени. В близост до реката експертите са констатирали няколко участъка от засъхнал бетон, вследствие измиване на бетоновози. Установено е и видимо замърсяване с фекални води от изградена наколна тоалетна над реката. От фирмата са уведомили РИОСВ, че са изпълнени дадените предписания за отстраняване на нередностите.
Санкцията, която ще бъде наложена по закона за управление на отпадъците е от 1 000 до 3 000 лева за юридически лица. Минималната глоба по закона за водите за замърсяване с отпадъчни води е 5 000 лева.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:20 | 14.09.22 г.
fallback