fallback

Държавният резерв ще ремонтира базите си

Въпросните ремонти и строителство на складове са свързани с със задълженията на страната ни по директивата на ЕС за задължителните запаси от нефт и нефтопродукти

16:21 | 23.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” ще може да използва средствата, получени от продажба на материали, които не влизат в новите й номенклатурни списъци, за ремонт на свои складове и строителство на нови, реши на днешното си заседание правителството. По принцип тези средства отиват директно в държавния бюджет. Изменението на постановлението, с което се разрешава ползването им, ще важи до края на годината.

Общо средствата, получени по този начин, не могат на надвишават 56 млн. лв. и ще бъдат прехвърлени чрез корекции по бюджета на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии.

От правителствения пресцентър коментираха за Investor.bg, че продажбата на въпросните вече ненужни на Държавния резерв материали по всяка вероятност ще стане чрез конкурс по реда на обществените поръчки. До края на годината би трябвало да се проведат конкурсите и с получените средства да се извършат ремонтите и други дейности.

Засега не е ясно как ще се процедира, когато строителството или ремонтът на дадения обект продължава и през следващата година и съответно плащанията се извършват на части.

Въпросните ремонти и строителство на складове са свързани с със задълженията на страната ни по директивата на ЕС за задължителните запаси от нефт и нефтопродукти, които трябва да са в размер, покриващ 30-дневното им потребление в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:02 | 12.09.22 г.
fallback