fallback

Преглед на печата за 22 август

07:45 | 22.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Прехвърлянето на мобилните номера най-после се задава

в. Дневник

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) даде на мобилните оператори срок до 22 септември да подпишат процедурата, която позволява на абонатите им да преминат към друга GSM мрежа, без да променят мобилния си номер. В същия срок трите оператора в България трябва да представят и договорите за взаимно свързване на мрежите си, съобщи за "Дневник" източник от комисията. Регулаторът ще прибегне до административни наказания, ако този срок не бъде спазен от някой от телекомите. Санкциите в новия Закон за електронните съобщения, приет през май т.г., са сериозни и се налагат седмично, докато не се отстранят нарушенията, припомниха от КРС. Освен това глобите могат да се налагат и персонално - не само на компаниите, но и на мениджърите им.

До 40% поскъпнали хамалските услуги

в. Новинар

С около 40 на сто са поскъпнали хамалските услуги от приемането на България в ЕС до сега, съобщи Ивайло Тодоров от Hamali.bg, цитиран от агенция Фокус. Според други фирми от бранша увеличението на цените е с 10- 20 на сто. С 2 лева на час се е увеличила цената за ръчното пренасяне на товари от началото на 2007 г., а с 5 лева - превозът с транспорт, според Иво Стефанов от "Хамали експрес". Тарифата за 1 час хамалски труд е 12 лева, а за превозване на багаж с камион е 30 лева на час. Повечето фирми искат между 10-15 лв. на час за товаренето.

Клиентите на БТК се жалват от "144"

в. Сега

Твърде дългото изчакване на линия за получаване на справка на телефон 144 и задължението титулярят на номера да присъства физически при заявяването на каквато и да е услуга са сред най-честите оплаквания на клиенти на БТК от анкета, проведена от телекома през последните месец и половина. В нея са участвали над 48 000 абонати. Оплакванията срещу обслужването на телефона за справки 144 се засилиха след преструктурирането на компанията, при която службите за справки в областните градове се закриха и обединиха в четири града от страната.

Сметките за парно поемат към съда

в. Сега

Две дела - в Софийския градски съд и във Върховния административен съд, ще гледат през септември проблемите, свързани с ненормално високите изравнителни сметки за парно за последната зима. Това съобщи вчера главният секретар на Федерацията за защита на потребителите Павел Кърлев, след като опашка от над 50 човека се изви вчера пред федерацията с идентични оплаквания.

"Кавен Орбико" купува логистичната компания "КИ лоджистикс"

в. Дневник

Една от водещите дистрибуторски компании в България - "Кавен Орбико", е в процес на придобиване на логистичната компания "КИ лоджистикс". Информацията беше потвърдена от представители на "Кавен Орбико". Подробности ще има след 15 септември, когато сделката трябва да бъде финализирана, казаха от компанията. Мажоритарен собственик на "Кавен Орбико" в България е хърватският гражданин Бранко Роглич, който притежава дистрибуторски компании и в други страни от региона. Негов съдружник в България е Марин Маринов, който в момента е собственик на "КИ логистикс".

"Инжстрой" продаде завода си са бетонови изделия

в. Дневник

Дъщерната фирма на австрийската "Щрабаг" у нас - "Инжстрой", е продала завода за бетонови изделия в столичния квартал "Хаджи Димитър" на "Реликс Вибро". За сделката потвърдиха и от двете компании, без да посочат цената. В началото на месеца се появи информация, че "Инжстрой" ще бъде ликвидирано. От софийският офис на дружеството казаха за "Дневник", че компанията периодично продава стара техника - камиони и машини. Тази, за която няма купувачи, пък се бракува.

"Технополис" стъпи в Кърджали

в. Стандарт

"Технополис" отваря врати и в Кърджали. Първа копка на хипермаркета направиха кметът на Кърджали Хасан Азис и председателят на Съвета на директорите на "Технополис-Видеолукс Холдинг" Тодор Белчев. Хипермаркетът ще има 2000 кв. м търговска площ. Инвестицията в него ще бъде 5 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:36 | 19.08.22 г.
fallback