fallback

Хемус Ер и Lufthansa Technik ще ремонтират самолети в България

Ремонтните дейности най-вероятно ще започнат в края на 2008 г. на летище София

17:47 | 21.08.07 г.

Българската авиокомпания Хемус Ер и Lufthansa Technik - подразделението по поддръжката на германските авиолинии Lufthansa, основаха съвместно дружество за поправяне на самолети в България, съобщи за БТА изпълнителният директор на компанията Димитър Павлов.
Lufthansa Technik ще притежава 80 процента от съвместното дружество.
Споразумението за инвестицията, която е на стойност 20 млн. евро, е било подписано на 16 август.
Съвместната инициатива засега предвижда поправка на самолети Боинг 737, като очакванията са в бъдеще проектът да бъде разширен до поправка на по-големи самолети като Боинг 777 и Ербъс А340.
Ремонтните дейности най-вероятно ще започнат в края на 2008 г. Те ще се извършват на летище София, като ще бъдат поправяни до 22 самолета годишно. Ще се открият и нови 380 работни места.
От началото на 2007 г. Хемус Ер е част от обединените авиокомпании България Ер, Хемус Ер и Виаджо Ер. Прогнозите на ръководството са, че след започналото обединяване на част от дейностите в трите авиокомпании, собственост на Химимпорт, до края на годината ще се увеличи броят на превозваните от тях пътници с 25-30 на сто.
В момента според ръководството на обединените авиокомпании те владеят 30 процента от авиопазара у нас. Очакванията са ръстът на авиопазара тази година да бъде генериран основно от българските авиокомпании.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:54 | 04.09.22 г.
fallback