fallback

Ремонтират околовръстния път на Карлово за 1 млн. лв.

17:04 | 21.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Започва реконструкцията на околовръстния път на Карлово. Ремонтът на първата фаза, която включва отсечката от разклона за Сопот до ул. “Ген. Заимов”, ще струва 1 017 000 лв. Парите се отпускат от правителството с постановление 282, с което се финансират 11 инфраструктурни и екологични проекти на общината срещу еднократно депониране на 80 000 тона софийски отпадъци на карловското депо.

Основният ремонт включва подмяна на 200 м етернитов водопровод в района на товарна гара, отпушване и ремонт на затлачените или счупени канализационни клонове, продухване на дъждоуловителните шахти и поставяне на допълнителни решетки. Целта е да се хващат максимално дъждовните води, които сега се стичат в ниската част на пътя, образуват огромни локви и затрудняват движението. След подмяната на подземните комуникации ще се постави нов асфалт. Изпълнител на няколкокилометровото трасе е пловдивската фирма “Пътстрой”.

Ремонтът на първия участък от околовръстното шосе трябва да бъде готов за около 2 месеца до края на октомври. При подходящи атмосферни условия реконструкцията продължава по ул. “Теофан Райнов” с подмяна на водопроводни и канализационни тръби до разклоните за Бургас и Пловдив и ново асфалтиране. Втората фаза на ремонта ще струва около 2,2 милиона лева.

Докато тече основният ремонт на околовръстния път, движението на МПС се отклонява по одобрена схема от КАТ – Пловдив. Автомобилите минават от разклона за София по ул. “Ген. Карцов” до светофарите на пазара, по вече основно ремонтираната ул. “Ген. Заимов” до ул. “Теофан Райнов”. Оттам пътят се разклонява за Бургас и Пловдив.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:56 | 14.09.22 г.
fallback