fallback

Избраха консултант за избор на технология за управление на столичния боклук

Общата стойност на предпроектните проучвания е 4,205 млн. лв. без ДДС

13:20 | 21.08.07 г.

В резултат от обществената поръчка за предпроектно проучване и съпътстващи документи за проект „Управление на битовите отпадъци на Столична община“ е избран за изпълнител консорциум Fichtner GmbH&CO KG – Aqua Consult GmbH – БТ Инженеринг ЕООД, съобщиха от пресцентъра на общината.
Срокът за изпълнение на поръчката е 16 месеца от сключването на договор и включва подготовка на три алтернативни варианта на решения за технология за третиране, идейни проекти на отделните съоръжения, хидрогеоложки проучвания на площадките, финансови и икономически анализи, включително анализ на схеми за прилагане на публично-частно партньорство, маркетингови проучвания.
Консултантът има ангажимент към подготовката на варианти на тръжните документи за строителство на отделните съоръжения и формата за кандидатстване за финансиране на проекта от фондовете на ЕС.
Общата стойност на предпроектните проучвания е 4,205 млн. лв. без ДДС и средствата се осигуряват изцяло от бюджета на Столична община с опция за тяхното възстановяване чрез оперативна програма „Околна среда”. Договорът предстои да бъде сключен в началото на септември.
Обществената поръчка беше обявена на 28 май 2007 г. Към кандидатите бяха поставени финансови изисквания за годишен оборот за всяка една от последните три години минимум 5 млн. евро, годишна нетна печалба от не по-малко от 1 млн. евро и фирмата на водещия партньор да бъде реално действаща за последните 10 години. За доказване на опита към участниците бяха поставени технически изисквания за наличие на поне 20 проекта в управление на отпадъци през последните 10 години и наличие на конкретен брой договори с предмет отговарящ в отделните етапи на проекта.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:24 | 03.09.22 г.
fallback