fallback

Преглед на печата за 21 август

07:55 | 21.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Зад фасадата на старите софийски хотели

в. Дневник

В близките две-три години в София ще изникнат десетки нови хотели. Новата конкурентна вълна би трябвало да заплаши съществуването на старите софийски хотели - парк-хотел "Москва", "Хемус", "Родина", "Рила", "Плиска". Засега обаче те оцеляват, макар и не по начин, който отговаря на съвременните разбирания за печеливш туризъм. Въпреки бремето на остарялата база в стил "хепи соц" подозренията за собствеността им и начина, по който привличат гостите си, с времето цената им се повишава. Хотелите мастодонти са издигнати на ключови места в столицата, които биха били апетитни за много инвеститори. Така че, ако старите хотели са купени за няколко милиона лева, или приватизирани чрез РМД-та в мътните времена преди 7-8 години сега могат да бъдат продадени за десеторно повече. В момента тези хотели работят по различен модел от повечето други в София. Те са в евтината категория, поддържат изключително ниски цени, за да са привлекателни за туроператорите, които водят в тях обиколни групи за по една-две вечери.

Кабинетът гледа договора за "Тракия" до месец в. Сега

Очаква се до края на септември договорът за концесиониране на магистрала "Тракия" да бъде разгледан от Министерския съвет и веднага след това да се обявят процедури за изпълнението на участъка между Карнобат и Стара Загора. Това заяви регионалният министър Асен Гагаузов. Вчера той апелира да се спре с политическите инсинуации по темата за изграждане на магистралата, защото строителството й не може да се бави повече.

Млечните продукти и зеленчуците още по-скъпи

в. Новинар

С около 6% са поскъпнали млечните изделия и повечето зеленчуци на едро през миналата седмица. Това съобщиха вчера експерти от Държавната комисия по стоковите борси и тържища (ДКСБТ). Около 5% се е увеличила цената на едро на кашкавал "Витоша", като той се е продавал за 8,40 лв. за килограм. По-скъпо с 6% до 5,20 лв. за килограм се е търгувало и кравето сирене.

Брюксел проверява "Кремиковци"

в. Стандарт

В писмо до Бойко Борисов от дирекция "Околна среда" към Европейската комисия се заявява, че след анализ на информацията ще бъдат предприети конкретни стъпки във връзка с жалбата му срещу замърсяване на околната среда от "Кремиковци", съобщи пресцентърът на Столичната община. На 27 юли кметът на София като физическо лице изпрати жалба до Джордж Кремлис, началник-отдел "ОВОС и кохезионна политика" към дирекция "Околна среда" на ЕК, с което протестира срещу замърсяването от "Кремиковци" АД. Междувременно синдикатите заплашиха "Кремиковци" със стачки, ако заплатите не бъдат вдигнати с 15%.

"Бъргър кинг" стъпва в България

в. Дневник

Веригата за бързо хранене "Бъргър кинг" (Burger King), която е сред водещите компании в сегмента и част от портфолиото на американската "Иям рестърънтс" (Yum Restaurants), стъпва на българския пазар. Информацията съобщиха представители на пазара, като тя беше потвърдена и от Петър Цикалов от екипа, който в момента договаря първите заведения в София. "Бъргър кинг" стъпва в България, но още не искаме да съобщаваме подробности, преди да сме финализирали преговорите за терените, коментира Цикалов. Той не пожела да каже коя е компанията, която ще управлява веригата в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:16 | 08.09.22 г.
fallback