fallback

Броят на новите абонати на ЧЕЗ се увеличава близо 2 пъти до 15 хил.

Общото производството на електроенергия на чешката група CEZ Group надмина 36 хил. ГВтч за първите шест месеца на 2007 г.

17:39 | 20.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

От януари до юни 2007 г. към разпределителната мрежа в Западна България, която се обслужва от ЧЕЗ (София, София-област и Плевен), са присъединени близо 15 000 нови потребители – около 10 500 в столицата и 4 400 в останалата част от територията на Западна България, съобщиха от компанията. За същия период на 2006 г. броят на новите присъединявания е бил около 8 000.

През първото полугодие на 2007 г. от ЧЕЗ са изградени 170 нови трафопоста. От тях 106 са на територията на Електроразпределение Столично, а 65 са изградени извън столицата. Новоприсъединената мощност възлиза на 148 MW.

ЧЕЗ ще финансира изграждането на нова подстанция 110кV/20 кV в района на Бизнес парк София в кв. Младост. Подстанция „Камбаните” ще подобри захранването в района и ще задоволи нарасналите нужди за ново захранване на бъдещото строителство в и около Бизнес парка, съобщават от ЧЕЗ.  

Освен това, до края на годината дружеството ще инвестира 1,7 млн. лева в подмяната на два силови трансформатора, един от които в подстанция „Черни връх”.  

Като цяло инвестициите в групата на ЧЕЗ са насочени към осигуряването на нови присъединявания в регионите с интензивно строителство като столицата и курортните градове, както и за подмяна и ремонт на остарялата мрежа ниско и средно напрежение в останалите селища, поясняват от дружеството.

Общото производството на електроенергия на чешката група CEZ Group надмина 36 хил. ГВтч за първите шест месеца на 2007 г., което е с 13,2% повече в сравнение със същия период на миналата година, обявяват от компанията. Това е най-високото досега производство за групата, реализирано в рамките на половин година, като 64% от него се падат на централите, работещи с въглища.

Значителен принос за рекордните резултати имат производствените мощности на CEZ Group в Полша - ТЕЦ Елчо и ТЕЦ Скавина, и в България - ТЕЦ Варна, които се присъединиха към групата през 2006 г., подчертават от ЧЕЗ. Поради засушаването обаче, довело до намаляване на нивото на водоемите, производството при водноелектрическите централи на CEZ Group е намаляло с 35%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:19 | 29.08.22 г.
fallback