fallback

Търговията с правата на КТИ Съединение дава старт на корпоративната седмица

От днес на борсата се търгуват книжата на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ

08:02 | 20.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

От днес стартира търговията с правата от увеличението на капитала на Корпорация за технологии и иновации Съединение АД от 2 млн. лв. на 3 млн. лв.

Крайната дата за тръговия с правата на борсата е 31 август, а аукционът за неизползваните права е насрочен за 13 септември. Акции от увеличението ще могат да се записват от 20 август до 26 септември включително. Срещу всяка стара акция ще бъде издадено по едно право, като съотношението между правата и новите акции е 1/0,5.

Приблизително 60% от набраните средства ще се използват за финансиране на проекти в дъщерните дружества, а останалите ще се използват за увеличението на оборотния портфейл на емитента чрез закупуване на акции на БФБ-София.

Също така днес е крайната дата за търговия с правата от първоначалното увеличение на капитала на Зенит Имоти АДСИЦ. Дружеството планира да увеличи капитала си от 500 на 650 хил. лв. чрез издаване на 150 хил. акции с номинал и емисионна стойност 1 лев.

Зенит АДСИЦ ще се насочи към няколко основни пазарни сегмента – жилищни имоти, земеделска земя, парцели, офиси, търговски имоти, индустриални имоти. В инвестиционните планове на дружеството влизат изграждане на затворен жилищен комплекс в София и закупуване на земеделска земя в района на Монтана.

От днес на борсата се търгуват книжата на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ. Също така днес акционерите на дружеството ще гласуват за овластяване на Съвета на директорите за покупка на имот в столичния квартал „Слатина“ с площ от 14 420 кв. м за сумата от 4,5 млн. евро без ДДС. Управителните органи ще бъдат овластени и за последващата продажба на същия имот за не по-малко от 7 млн. евро без ДДС.

Във вторник (21 август) ще бъдат въведени за търговия акциите от увеличението на капитала на Хидравлични елементи и системи. През юни ямболското машиностроително предприятие увеличи капитала си с 412 хил. лв. до 3,03 млн. лв. Записани и платени бяха общо 412 462, или 98,4%, от предложените общо 419 173 акции.

За петък (24 август) е насрочено Общо събрание на акционерите на Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ, на което ще се гласува за разпределяне на дивидент от 12,28 лв. за акция за 2006 г.

Инвеститорите очакват и обявяването на точните дати за старт на борсовата търговия с акциите от първичните публични предлагания на Девин, Специализирани бизнес системи и Бианор. В проспекта на Девин бе посочено, че се очаква вторичната търговия с книжата на дружеството да стартира около 24 август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:31 | 29.08.22 г.
fallback