fallback

Златна Тракия АД емитира облигации за 3,5 млн. евро

Компанията е в процес на изграждане на инсталация за производство на биодизел на базата на слънчогледово масло

09:49 | 16.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Златна Тракия АД емитира облигации за 3,5 млн. евро, съобщават от Пощенска банка, водещ мениджър по емисията.

Облигациите са емитирани на 14 август 2007 г. Емисията е разпределена в 3 500 облигации с номинал 1 000 евро всяка една. Заемът е със срок от пет години при годишен плаващ купон в размер на 6-месечния Euribor + 4 % и шестмесечен срок на купонното плащане. Облигациите са обезпечени с ипотеки на недвижими имоти и с особени залози на машини и оборудване.

Планираното използване на набраните средства от емисията е за рефинансиране на задължения, както и за финансиране на дейността на дружеството.

Първоначално емисията е пласирана при условията на частно предлагане, като на по-късен етап ще бъде предложена за вторична търговия на Българска фондова борса-София АД, след потвърждаване на проспект от Комисията за финансов надзор.

Златна Тракия АД се занимава с покупка, преработка и търговия със пшеница, ечемик, царевица, както и маслодайни слънчогледови семена, които се преработват в сурово и рафинирано олио. Компанията е в процес на изграждане на инсталация за производство на биодизел на базата на слънчогледово масло.

От началото на годината Пощенска банка е водещ мениджър по структурирането и пласирането на 4 облигационни емисии за около 19 млн. евро, докато за цялата 2006 г. банката пласира 10 облигационни емисии на обща стойност от 180 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:08 | 12.09.22 г.
fallback