fallback

Подготвяме национален план за търсене и спасяване по море

Проектът ще се състои от три части, като първата предвижда оценка на моментните възможности за търсене и спасяване по море и препоръки за развитието на сектора

09:40 | 16.08.07 г.
Автор - снимка
Създател

Изпълнителна агенция "Морска администрация" и Агенцията за морска безопасност и брегова охрана на Великобритания ще изготвят национален план за търсене и спасяване по море, като подготовката му вече е започнала. Това съобщиха началникът на британската Морска брегова охрана Питър Даймънд и директорът на Морска администрация - Варна Николай Апостолов.

Проектът ще се състои от три части, като първата предвижда оценка на моментните възможности за търсене и спасяване по море и препоръки за развитието на сектора. Вторият етап ще включва обучение на персонала, а третият - развитие на поне 10-годишен план и анализ на риска.

Предвижда се проектът да приключи до юли 2008 г. Целта е усъвършенстване на методите за търсене и спасяване и модернизация на наличната техника.

Питър Даймънд отчита работата на българското правителство за развитие на системата за търсене и спасяване като например наличието на комуникационна система и мониторинга на трафика на корабите. Той обаче заяви, че за финализирането на проекта трябва да бъде изградена перфектна организация, в която участниците да си сътрудничат.

За изпълнението на националния план на Морска администрация ще бъдат предоставени нови 8 спасителни катера на обща стойност 1,8 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:49 | 07.09.22 г.
fallback